Voor sportaanbieders


Veel sportaanbieders hebben te maken met verschillende problemen. Deze problemen kunnen worden gecategoriseerd in 4 soorten. 


- Vrijwilligerstekort
- Ledenterugloop
- Financieel
- Accommodatie


Multiskills Friesland herkent deze problemen. De oplossingen lopen echter uiteen en moeten daarom worden bestreden met maatwerk. We gaan graag in gesprek met verenigingen om deze problemen goed in kaart te brengen en samen op zoek te gaan naar passende oplossingen.

Voor het oplossen van het vrijwilligersprobleem en de ledenterugloop werken we op dit moment in de uitvoering samen met twee verenigingen. Voor de Tennisvereniging Makkum en voor de Kaatsvereniging Makkum verzorgen we de jeugdtrainingen. In dit geval helpen we de vereniging met het oplossen van vrijwilligerstekort en zorgen we er tevens voor dat er kwalitatief goede trainingen worden gegeven, gebaseerd op het Athletic Skills Model. De vereniging heeft hierdoor meer tijd voor andere zaken.

Andere sportaanbieders hebben zich toegevoegd aan het Multiskills programma. Dat betekent dat verenigingen hun trainingen openen voor kinderen die (nog) geen lid zijn van de vereniging. Kinderen kunnen zich via Multiskills Friesland opgeven voor een programma en aangeven welke sporten ze in een bepaalde periode willen beoefenen. Ze hebben op deze manier toegang tot verschillende activiteiten en trainingen. Op deze manier stimuleren we dat kinderen meer gaan bewegen en ook nog veelzijdiger, dit is weer goed voor hun lichamelijke en motorische ontwikkeling. De voordelen voor ouders zijn dat het sporten via Multiskills bij meerdere sporten goedkoper is. De verenigingen krijgen per kind, per training een vergoeding. Voor ons een meerwaarde omdat we bijdragen aan fittere, vaardigere en gezondere inwoners. Weer een win-win-win situatie! Op dit moment werken we op deze manier samen met de Voetbalvereniging Makkum, Judoschool Dries Poelstra, Badmintonvereniging Makkum, Gymvereniging DES & Denise Dans.

Onze trainingen

ASM trainers leren een sport te analyseren aan de hand van de ASM bouwstenen. Door deze op systematische wijze middels het ASM-continuĆ¼m toe te passen krijg je gevarieerde en uitdagende voor elke sporter op ieder niveau. 

Wil jij meedoen?

Ben jij bestuurder van een sportvereniging en herken je deze problemen? Of wil je als sportaanbieder onderdeel zijn van het Multiskills programmaNeem dan gerust contact op met Multiskills Friesland. Samen gaan we de problemen bespreken en oplossingen bedenken om de vereniging toekomstbestendig te maken.