Voor scholen

In mijn tijd als buurtsportcoach heb ik veel met scholen kunnen sparren over het bewegingsonderwijs op scholen. Een basisschool is in mijn ogen een veilige plek voor kinderen om te bewegen, spelen en te ontdekken. Er zijn op allerlei verschillende momenten kansen om dit bewegen te stimuleren. Denk aan de gymlessen, maar ook aan de pauze, bewegen tijdens cognitieve lessen en alles wat er na schooltijd gebeurd. Een beweegvriendelijke omgeving ontstaat wanneer hardware (omgeving) en software (activiteiten & aanbod) goed op elkaar zijn afgestemd. Een voorbeeld van een uitdagend plein is het plaatje op deze achtergrond. Dit is een "ASM Playce" dat is aangelegd op een school in Leeuwarden.

Multiskills Friesland zorgt met een uniek concept voor een kwalitatief aanbod op school, maar ook wat er na schooltijd gebeurd. Het concept bestaat uit:
- De MQscan (leerling volg systeem motoriek)
- Het verzorgen van het bewegingsonderwijs
- Na analyse van de Mqscan vervolg met een passend aanbod
- Meedenken over de inrichting van het bewegingsonderwijs
- Stimuleren bewegend leren
- Faciliteren van ee naschools aanbod
- Samenwerking bevorderen met partners zoals sportverenigingen en kinderopvang / BSO

In overleg is het ook mogelijk om Multiskills Friesland in te huren voor projecten of lessenreeksen.

Meer weten?

Ben jij een school of onderwijsinstelling en ben je nieuwsgierig geworden over wat Multiskills Friesland voor u kan doen? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaande gegevens:

Lennart Adema
[email protected]